,

AD: Slachtofferhulp wil motivatie bij toekenning smartengeld

8 juli 2019

Het AD publiceerde donderdag 4 juli 2019 een artikel op de website met als titel ‘Slachtofferhulp wil motivatie bij toekenning smartengeld’. In dat artikel zegt bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland, Rosa Jansen, dat er te veel verschillen bestaan in het toekennen van smartengeld en dat de motivatie veelal ontbreekt.

In dit artikel gaat het om smartengeld voor slachtoffers van misdrijven. De advocaten en juristen van ons kantoor hebben eigenlijk nooit met die groep slachtoffers te maken. Ons kantoor behartigt de belangen van letselschadeslachtoffers. Maar ook dat is een groep die aanspraak kan maken op smartengeld. Hoeveel? Dat hangt onder meer van de zwaarte van het letsel af.

Karin Nijman, één van onze advocaten letselschade, kwam het onderwerp over de hoogte van het smartengeld bekend voor. “Toen ik als letselschade-advocaat begon, inmiddels 19 jaar geleden, schreef ik al van de vaststelling van smartengeld objectiever moest. Dat geldt nog steeds. Ik dacht toen na over een formule. Een formule voor smartengeld klinkt in eerste instantie vreemd, maar uiteindelijk moet je naar een eerlijk model en dat is al snel een formule.”

Smartengeld geformuleerd voor een eerlijke toekenning van smartengeld

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward