,

Advocaat Lidewij Calis met cliënt te gast bij Eva Jinek

18 februari 2020

Advocaat Lidewij Calis schuift donderdag 20 februari aan bij de talkshow van Eva Jinek op RTL 4, om te spreken over de rechtszaak rond atletiektrainer Jerry M. De rechtszaak vindt die dag plaats. Lidewij Calis is de advocaat van één van de slachtoffers van deze strafzaak.

Het gesprek met Lidewij Calis zal onder meer gaan over de moeilijke stap die het slachtoffer heeft gezet om daadwerkelijk aangifte te doen tegen Jerry M. Over het slopende proces dat daarna volgde, en de impact die dat heeft op het slachtoffer. Ook het ontmoedigingsbeleid van de politie om aangifte te doen in zedenzaken komt aan bod. Is dit beleid een noodzakelijk kwaad of zijn er alternatieven?

De zaak

De Rotterdamse atletiektrainer Jerry M. wordt verdacht van het jarenlang misbruiken van meisjes. Hij werd in april 2019 door de politie aangehouden. Jerry M. zou van 1983 tot 2017 diverse meisjes tussen de 11 en 18 jaar hebben misbruikt, toen hij atletiek trainer was bij verschillende atletiekverenigingen in onder andere Barendrecht en Den Haag. De rechtbank Dordrecht zal aanstaande donderdag enkele aangiftes tegen Jerry M. behandelen.

Op deze zitting zullen enkele slachtoffers gebruik maken van hun spreekrecht en wordt ook de vorderingen benadeelde partij (verzoek om schadevergoeding) besproken.

De rechter zal 5 maart 2020 uitspraak doen.

Verslag rechtszaak

UPDATE (20-02-2020 15:17 u): Artikel Saskia Belleman op Telegraaf.nl: ‘Masseren ging makkelijker als ik op haar zat

Uitzending gemist? Hieronder twee fragmenten, via www.rtl.nl/gemist

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward