,

Corona en de gevolgen voor letselschade

30 maart 2020

Corona. Het gaat nauwelijks nog over iets anders. Iedereen weet inmiddels hoe je in gebarentaal ‘hamsteren’ zegt en Corona lijkt het alleenrecht op memes te hebben gekregen. Mark Rutte gaat de geschiedenisboeken in met “We kunnen nog tien jaar poepen!”

De maatregelen zijn uiteraard noodzakelijk. Ik neem aan dat er weinig mensen zijn die dit nu nog tegenspreken. De maatregelen hebben op alles en iedereen invloed. Ook op letselschadeslachtoffers.

Medische behandelingen mogelijk vertraagd

Letselschadeslachtoffers zijn met name bezig met herstellen van het letsel dat zij hebben opgelopen tijdens een ongeval. Velen ondergaan daarvoor medische behandelingen, volgen revalidatietrajecten en zijn bezig met re-integreren bij een werkgever. Deze trajecten krijgen door de maatregelen een abrupte en mogelijk lange onderbreking. Behandelingen gaan nu niet door en worden verplaatst. Het is voorlopig nog maar de vraag wanneer ze weer worden hervat.

Cliëntenbezoek niet mogelijk

Zelf merk ik de gevolgen van de maatregelen ook. Ik ga regelmatig bij mijn cliënten op bezoek. Dat is nu uiteraard niet mogelijk. Sommige dingen zijn telefonisch, schriftelijk of via videobellen op te lossen, echter mis je dan toch de persoonlijke touch. Je ziet niet hoe iemand leeft, je ziet niet concreet wat iemand nodig heeft en je kan niet inspringen op die dingen die iemand zelf niet noemt, omdat hij het niet weet.

Prioriteiten artsen en therapeuten elders

In letselschadezaken moet worden aangetoond wat voor letsel een slachtoffer heeft opgelopen. Hiervoor wordt onder andere medische informatie opgevraagd bij behandelend artsen en therapeuten. Je kan je voorstellen dat de prioriteit van artsen en therapeuten nu op een ander vlak ligt, dan schriftelijke inlichtingen geven over een letselschadezaak. Hierdoor kan een letselschadezaak wel (flinke) vertraging oplopen.

Kortom: grote gevolgen waarvan de nasleep nog wel even kan aanhouden. Om Bruno Bruins te citeren: “Let een beetje op elkaar.”


Heeft u vragen over dit onderwerp? Schroom niet om contact met mij op te nemen. Dat kan via tel. 0172 – 42 70 70 of via e-mail.


Dit artikel verscheen deze maand ook in de Voorschotense Krant, waar Guido van der Corput een maandelijkse column verzorgt. Eerdere columns lezen? Dat kan hier.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward