,

Eigen schuld is te verzekeren

21 juni 2019

Victor rijdt op een zonnige lentedag in april in zijn auto over de Van Beethovenlaan naar zijn werk. Hij wordt heel even afgeleid door een groep sporters in het Adegeestpark. Zijn stilstaande voorganger ziet hij daardoor over het hoofd. Hij botst, zonder af te remmen, op zijn voorganger.

Zijn voorganger zag Victor in de binnenspiegel aankomen, kon zich daardoor schrap zetten en heeft wonder boven wonder geen noemenswaardig letsel opgelopen. Victor loopt echter nek- en rugklachten op. Hij probeerde na het ongeval zijn werk als hovenier nog op te pakken, maar heeft zich uiteindelijk toch ziek gemeld. Er volgt een intensief revalidatietraject en in de tussentijd lukt het hem niet om zijn pasgeboren dochtertje Madelinde te verzorgen.

Zelf aansprakelijk

Victor zit dus met een forse letselschade. Deze schade kan hij niet verhalen op zijn voorganger. Victor is namelijk zelf aansprakelijk voor het ongeval. Kortom: naast het slepende herstel heeft hij een forse financiële aderlating.

Schadeverzekering inzittenden

De letselschade die uit dit soort ongevallen voortvloeit, kan worden opgevangen met een schadeverzekering inzittenden. Dit is een verzekering die je afsluit voor alle inzittenden (dus ook de bestuurder) en dekt de schade ’alsof’ er een aansprakelijke partij is. Dit zijn dus alle kosten die met het ongeval te maken kunnen hebben (zoals medische kosten, hulp in het huishouden, smartengeld, etcetera).

Eén moment van onoplettendheid

In mijn ogen is dit één van de beste verzekeringen die er is. Daarnaast is hij ook nog betaalbaar (ongeveer 4 tot 6 euro per maand). Mijn advies is om deze verzekering, naast je autoverzekering, altijd af te sluiten. Een ongeval zit namelijk in een klein hoekje. Eén momentje van onoplettendheid kan betekenen dat je een poosje in de lappenmand zit en daardoor schade lijdt. Met deze verzekering krijg je daar in ieder geval geen financiële zorgen bij.


Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem gerust contact met mij op. Via tel. 0172 – 42 7070 of via mail.

Deze column verscheen in april ook in de Voorschotense Krant.

Foto: Harshal Desai via Unsplash.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward