,

Twee geliefden op één kussen met een aansprakelijkheidsverzekering ertussen

20 november 2018

Frank fietst samen met zijn vrouw Lieke via de Voorschoterweg naar Leiden. Gezellig naast elkaar. Ze discussiëren over de vraag of er nou een winterbloeier in de tuin moet komen of een spar waar kerstlampjes in kunnen.

In de verte ziet Frank dat de Hooghkamerbrug open staat. Plotseling komt Frank hard ten val. Hij wordt wakker in de ambulance en wordt vervoerd naar het LUMC. Frank heeft een zware hersenschudding én een gebroken heup. Hij mag zes weken niet lopen en is afhankelijk van hulp.

Botsing

Wat was er nou precies gebeurd? Lieke zag de brug ook open staan en vond het een goed plan om maar meteen even naar het tuincentrum te gaan. Zij vergat dit tegen Frank te zeggen, waardoor Lieke vol in zijn flank stuurde.

Verlies van inkomen

Frank is stukadoor en door zijn uitval verliest hij zijn inkomen. Daarnaast zijn er ook veel medische- en verzorgingskosten en er is hulp in de huishouding nodig. Het herstel verloopt voorspoedig, maar de rekeningen stapelen zich op. Wat nu?

Eigen vrouw aansprakelijk stellen

Kan Frank zijn eigen vrouw aansprakelijk stellen?

Ja dat kan. Lieke is aansprakelijk voor de schade van Frank. Zij maakte namelijk een stuurfout waardoor Frank viel. Aansprakelijkheidsverzekeringen sluiten schadevergoeding ten opzichte van gezinsleden meestal uit. Dus als Lieke de laptop van Frank laat vallen, betaalt de verzekeraar niet uit. Maar dat geldt niet voor letselschade. Bij een ongeval waarbij Frank gewond raakt (letselschade), biedt de verzekeraar wel dekking. Frank krijgt zijn schade dus vergoed via de aansprakelijkheidsverzekering van Lieke (en dat is dus ook zijn eigen aansprakelijkheidsverzekering).

Twee geliefden op één kussen met een aansprakelijkheidsverzekering er tussen.


Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met mij op via tel. 0172 – 42 70 70 of stuur mij een e-mail.


 

Deze column verscheen ook in de Voorschotense Krant van november 2018.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward