,

Geraniums zijn niets voor mij

15 februari 2019

Wanneer iemand van dertig wordt aangereden en daar blijvend letsel aan overhoudt, wordt bij de letselschadeberekening vaak de schadepost huishoudelijke hulp opgenomen. Dit wordt meestal doorgerekend tot een leeftijd van 70-75 jaar (goede en kwade kansen weggestreept kom je volgens de rechter op deze leeftijd). Maar hoe zit dit wanneer een slachtoffer ouder dan 75 jaar is?

Zo had ik een cliënte van 80 jaar die behoorlijk kwiek was. Eerlijk gezegd was ze actiever dan ik. Tuinieren, fietsen, seniorengym: ze had een volle agenda. Thuis kon ze ook alles zelf. ‘Geraniums zijn niets voor mij,’ zei ze lachend.

Helaas had zij een ongeluk gekregen. Een automobilist gaf haar geen voorrang. Zij kwam met haar fiets ongelukkig terecht en brak haar schouder en heup. Door haar hoge leeftijd duurde het langer voordat zij hersteld was. De beperkingen waren helaas blijvend.

Zonder het ongeval had ze waarschijnlijk nog járen zelfstandig kunnen wonen. Na het ongeval heeft zij hulp nodig. Stofzuigen, de was, strijken en haar hond uitlaten lukte haar niet meer.

Aangezien zij ouder dan 75 jaar is, wordt er in de letselschadepraktijk meestal een looptijd van enkele jaren aangehouden. Dit is wel per persoon anders, , omdat niet iedere oudere zo zelfstandig is als mijn cliënte.

Aan mijn cliënte merkte je in ieder geval niet dat zij beperkt was. Ouderen van haar generatie zeggen vaak dat alles wel goed gaat, ‘niet zeuren, maar doen’. Ook al is dat niet het geval. Daardoor wordt letselschade bij ouderen helaas nog te vaak onderschat. Dat is eigenlijk een trieste conclusie. Want zoals gezegd: veel ouderen houden helemaal niet van geraniums en staan nog volop in het leven.


Wilt u meer weten over dit onderwerp, neem gerust contact met mij op. Via tel. 0172 – 42 70 70 of via e-mail.


Deze column verscheen in februari 2019 ook in de Voorschotense Krant.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward