,

Goudse wegen gatenkazen?

14 september 2018

De laatste maanden is in Gouda veel ophef geweest over losliggende tegels (vooral op fietspaden), grote gleuven tussen tegels en andere gevaarlijke wegsituaties. Helaas zijn er meerdere ongevallen gebeurd waarbij mensen letsel opliepen.

De gemeente is door veel bewoners uitdrukkelijk verzocht om de gevaarlijke situaties aan te pakken. Gelukkig is het nodige gedaan, maar aandacht blijft altijd nodig.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de gemeente? De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het onderhoud. In het Nederlands wetboek staat dat de wegbeheerder risicoaansprakelijk is voor schade die wordt veroorzaakt door gebrekkige wegen. Dat is zo als de weg niet voldoet aan ‘de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen en dit gevaar oplevert.

Wegen, fietspaden en trottoirs hoeven niet in perfecte staat te zijn. De weggebruiker moet zelf ook opletten. En als een wegsituatie (tijdelijk) verandert, moet de gemeente dat duidelijk aangeven. Gebeurt dat onvoldoende, kan de gemeente aansprakelijk zijn.
Wat als u valt en letsel oploopt? U moet dan het gebrek bewijzen. Foto’s (ook op sociale media) en getuigenverklaringen zijn belangrijke bewijsmiddelen. Maak daar werk van en doe melding bij politie en gemeente.
Als de gemeente aansprakelijk gesteld wordt voor schade door het gebrek, wordt dat via de verzekeraar van de gemeente afgehandeld. Meer weten? Neem contact met mij op.
Hopelijk zorgt de gemeente ervoor dat de Goudse wegen geen gatenkazen worden…


Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met mij op. Dat kan via tel. 0172 – 42 70 77 of via mail.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward