,

Kruip door, sluip door, boem!

28 juni 2018

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent nog meer toeristen in onze mooie Goudse binnenstad. Ze genieten van de kaasmarkt, het Stadhuis en de Sint Jan. Jaarlijks komen er zo’n 800.000 toeristen naar de stad!

De meeste toeristen komen met de trein of met de touringcar. Maar er zijn ook avonturiers die zich met hun Deux Cheveaux’je een weg banen over de Westhaven en de Turfmarkt. Of zich vastrijden Achter de Kerk. Wat nu als zo’n Fransman, Engelsman of Italiaan even niet oplet en u omver rijdt? Wat moet u doen als u dan letsel oploopt?

Het belangrijkste is dat u gegevens van de dader krijgt. Kenteken, adres, het liefst een schadeformulier. Als u met een gebroken been op straat ligt, denkt u daar wellicht niet aan. Daarom is het zo belangrijk dat de politie die gegevens noteert. Letselschade-advocaten kunnen met het politierapport een aansprakelijke partij achterhalen.

Zonder gegevens of getuigen wordt het lastig. Zonder gegevens maar mét getuigen kunt u voor schadevergoeding terecht bij het Nederlands Waarborgfonds. U moet dan wel direct aangifte doen.
Neem zeker ook contact op met het ‘Nederlands Bureau Motorrijtuigverzekeraars’. Dit is de schakel tussen slachtoffers en de buitenlandse verzekeraars in Nederland. De schade wordt behandeld volgens Nederlands recht. Dat betekent dat ook de advocaatkosten worden vergoed.

Goed om te weten, als er weer eens een toerist keihard door de Keizerstraat crosst.


Heeft u vragen over dit onderwerp? Mail of bel mij gerust.


Annelies van Dorp schreef deze column voor weekblad DeGouda. De column verscheen op 22 juni 2018 in de krant. De foto bij dit bericht is gebaseerd op Google Maps.

 

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward