Letselschade Raad
Berntsen Mulder Advocaten is aangesloten bij De Letselschade Raad.
De Letselschade Raad is opgericht om de afhandeling van letselschadezaken goed te laten verlopen. Het is een onafhankelijk instantie die tussen letselschadekantoren en organisaties van slachtoffers, patiënten en consumenten staat.
Een onderdeel van De Letselschade Raad is het Register Letselschade. In dit register zijn letselschadekantoren opgenomen die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Daarmee wordt gewaarborgd dat slachtoffers de best mogelijke hulp krijgen.
In 2017 is ook het Keurmerk Letselschade opgenomen in de Letselschade Raad. Berntsen Mulder Advocaten stond ooit aan de wieg van dit kwaliteitskeurmerk.
De onderstaande informatie is afkomstig van de website van De Letselschade Raad:
Binnen De Letselschade Raad werken organisaties samen aan verbetering van de afhandeling van letselschadezaken. Dit doen zij in het belang van mensen met letselschade door een ongeval, medisch incident of misdrijf. Aan deze bijzondere krachtenbundeling werken ook universiteiten mee. Er worden onderzoeken gedaan en expertgroepen opgezet.
De Raad signaleert mogelijkheden voor verdere verbetering van de positie van mensen met letselschade en pakt deze op.
De Raad ontwikkelt en beheert de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) en de Gedragscode Medische incidenten (GOMA). Beide codes bevatten spelregels en aanbevelingen voor een vlot en transparant verloop van de schaderegeling.
Netwerkorganisatie
De Letselschade Raad is een netwerkorganisatie van, voor en door de aangesloten organisaties en professionals. Tot en met 2016 ontving de raad subsidie van de overheid. Vanaf 2017 zijn het vooral de deelnemende partijen die, in geld en in natura, het overgrote deel van de activiteiten van de Raad bekostigen.
Zelfregulering
De Letselschade Raad staat voor zelfregulering. Uit onderzoek blijkt dit zeer effectief te zijn. Dankzij de samenwerking binnen de Raad is de houding van professionele partijen sterk veranderd. Men heeft meer aandacht voor een zo zorgvuldig mogelijke bejegening van mensen met letselschade. De gemiddelde doorlooptijden zijn gedaald.
Het onderlinge contact van partijen binnen De Letselschade Raad zorgt ervoor dat afwijkend gedrag wordt gesignaleerd en besproken en dat de tot stand gebrachte normering duurzaam als leidend binnen de branche wordt geaccepteerd.
Platformoverleg
Het Platformoverleg, naast het Bestuur het hoogste orgaan van De Letselschade Raad, streeft naar overeenstemming op een manier die aan alle partijen recht doet. De besluitvorming vindt plaats op basis van unanimiteit. Vooraf worden de standpunten van betrokken partijen grondig verkend.
De Raad is een onafhankelijk orgaan en dat schept vertrouwen.
In het Platformoverleg zijn de belangrijkste partijen binnen de letselschadebranche vertegenwoordigd.
De volgende organisaties werken samen in het Platformoverleg:
- ANWB
- Slachtofferhulp Nederland
- Verbond van Verzekeraars – rechtsbijstand-, wa- en medische aansprakelijkheidsverzekeraars
- NLE – Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts
- Nivre – Nederlands Instituut van Register Experts
- NIS – Nederlands Instituut van Schaderegelaars
- GAV – Nederlandse Vereniging van Geneeskundig Adviseurs in particuliere Verzekeringszaken
- NVvA – Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen
Toehoorders bij het Platformoverleg:
- Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)
- Ministerie van Justitie
Meer weten?
Wilt u weten waarom wij bij De Letselschade Raad zijn aangesloten?
Vraag het ons vrijblijvend!