,

Sportongeval

Sporten is goed voor de gezondheid. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld als uw tegenspeler iets te enthousiast met zijn hockeystick tegen de bal wil slaan en daarbij keihard uw enkel raakt. Of als hij u bij een voetbalwedstrijd tackelt, waardoor u uw been breekt.


Kunt u schadevergoeding eisen?

U kunt uw schade alleen vergoed krijgen, als het handelen van uw medespeler zo erg is dat u dat niet van hem/haar hoefde te verwachten.

In een sport- en spelsituatie is gedrag niet zo snel ‘onrechtmatig’. Als u op straat iemand met een hockeystick slaat, dan staat al snel vast dat dit ‘onrechtmatig’ is en dan moet de dader alle schade van het slachtoffer vergoeden. Maar als ditzelfde gebeurt op het hockeyveld, dan zullen er meer vragen komen. Kreeg de speler een rode kaart? Waar was de bal toen de speler sloeg?


Wat zijn de spelregels?

Belangrijk is wat u van de ander mag verwachten binnen de regels van de sport. Ligt zijn of haar handelen binnen het normale verwachtingspatroon? Dan krijgt u uw schade niet vergoed. Als uw tegenstander bijvoorbeeld tijdens het tennissen ballen over het net slaat en er een bal ongelukkig tegen uw hoofd komt, dan is er geen grond voor schadevergoeding.
Overtreedt uw medespeler met opzet de spelregels, dan hoeft u daar niet op bedacht te zijn en kan het een onrechtmatige daad zijn.


Advies: verzamel bewijs

Als u door toedoen van iemand anders letsel oploopt bij sport of spel, moet u bewijzen dat die ander gedrag vertoonde dat u niet hoefde te verwachten. Bewijs kan bijvoorbeeld bestaan uit getuigenverklaringen, wedstrijdverslagen van scheidsrechters (rode kaart) of beeldopnamen.


Elke zaak is anders

Bij zaken die gaan over letselschade door het sporten, is elke zaak anders. Juristen hebben daar een term voor: het komt aan op de concrete omstandigheden van het geval. We kunnen dus pas iets zinnigs zeggen over uw situatie als we er meer over weten. Neem dus vooral contact op en wij laten weten of wat haalbaar is in uw geval.


Hulp bij verhalen van schadevergoeding

Wij kunnen voor u de materiële- en immateriële schade verhalen op de aansprakelijke partij. Wij helpen u graag op weg bij uw herstel en het verhaal van uw kosten.
Heeft u vragen? U kunt direct telefonisch contact met ons opnemen via 0800-23 55 387 of u kunt het contactformulier invullen. Op werkdagen kunt u ook met ons chatten (rechts onder op deze pagina).


Meer weten?

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel. 0172 – 42 41 72. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.

neem gerust contact met ons op

  Letsel door sportongeval?

  Mogelijk heeft u recht op schadevergoeding.

  Neem contact op

  Ons team

  Anouk van Eijk

  Assistent letselschade

  0172 - 42 41 72

  Mariska Jager

  Assistent letselschade en gastvrouw

  0172 - 42 41 72

  Carola Pauw

  Assistent letselschade

  0172 - 42 41 72

  Juriën Minderhout

  Letselschadejurist

  0172 - 42 70 73

  Inge Goei

  Letselschade-jurist & Nivre-expert

  0172 - 42 70 79

  Lonneke Speur

  Jurist letselschade

  0172 - 42 70 76

  Guido van der Corput

  Advocaat letselschade

  0172 - 42 70 70

  Lidewij Calis

  LSA-advocaat

  0172 - 42 71 91

  Annelies van Dorp

  LSA-advocaat & Nivre-expert

  0172 - 42 70 77

  Anneke van Tol

  LSA-advocaat & Teamleider Letselschade

  0172 - 42 70 72

  Karin Nijman-Weninger

  LSA-advocaat & partner

  0172 - 42 70 71

  Tips en tools

  Letselschade check

  Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

  Doe de check arrow_forward
  Smartengeld calculator

  Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

  Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
  Zaak aanmelden

  Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

  Zaak aanmelden arrow_forward