,

Pasta puttanesca zonder citroen is als een ochtend zonder koffie

27 september 2019

Barbara en Dennis zijn inmiddels alweer zeven jaar bij elkaar. Hun zoontje Frans is twee jaar oud. De laatste twee jaar waren heftig. Fransje was een huilbaby en sliep pas fatsoenlijk door na anderhalf jaar. Deze periode waren Dennis en Barbara oververmoeid, wat uiteindelijk tot veel ziekmeldingen heeft geleid bij Barbara. Haar contract werd niet verlengd en ze heeft een jaar in de WW gezeten. Inmiddels is de ‘ik-slaap-alleen-als-jullie-wakker-zijn’-fase van Fransje voorbij en Barbara heeft een nieuwe baan gevonden.

Dennis wilde Barbara daarom weer eens verrassen met een romantische avond samen. Het lijkt een prachtige nazomerse dag te worden. Speciaal voor deze avond heeft hij geregeld dat Fransje bij opa en oma blijft slapen. Daarnaast wil hij het lievelingsgerecht van Barbara, Pasta Puttanesca, maken. Tijdens de voorbereiding komt hij erachter dat hij een citroen vergeten is te kopen. Hij denkt nog lachend aan de uitspraak van Barbara: “Pasta Puttanesca zonder citroen is als een ochtend zonder koffie.” Hij pakt daarom zijn sleutels, loopt de straat uit richting de Jumbo en… wordt de week erop wakker in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Dennis blijkt geraakt te zijn door een dakpan van een slecht onderhouden dak. Dennis heeft zwaar hersenletsel opgelopen en heeft de rest van zijn leven forse cognitieve en energetische beperkingen.

Kan Dennis zijn schade verhalen? Ja dat kan!

In Nederland is in de wet vastgelegd dat schade, veroorzaakt door een gebrek aan een woning vergoed moet worden. De eigenaar van een woning is verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid daarvan. Wanneer je langs een woning loopt hoef je niet te rekenen op vallende dakpannen. Dennis kan succesvol zijn schade verhalen op de woningeigenaar.

Dit betekent niet dat een woningeigenaar altijd aansprakelijk is voor vallende dakpannen. Er kan soms een beroep worden gedaan op overmacht. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een dak goed is onderhouden, maar er alsnog dakpannen naar beneden vallen vanwege een harde najaarsstorm.


Deze column verscheen in september 2019 in de Voorschotense Krant.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward