,

Roparun

6 juni 2019

In mijn vrije tijd ben ik enthousiast hardloper. Dit jaar doe ik in het Pinksterweekend mee aan de Roparun. We gaan als team in 48 uur in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam lopen om geld op te halen voor mensen met kanker. Ik loop voor de vijfde keer mee met Steamwork (www.team293-steamwork.nl).

Het evenement wordt georganiseerd door stichting Roparun. Een enorme klus, maar de organisatie staat als een huis en de veiligheid gaat boven alles. Toch lopen deelnemers en vrijwilligers risico op een ongeval. Je neemt deel aan het verkeer en de vermoeidheid gaat onherroepelijk een rol spelen. Je kan dan minder alert worden op gevaar.

Voor deze column las ik de algemene voorwaarden van de Roparun. Daar staat in dat de teamcaptain verklaart de organisatie niet aansprakelijk te stellen voor schade van zichzelf of teamleden. Deze uitsluiting van aansprakelijkheid zou ik als letselschadeadvocaat niet letterlijk nemen. Als de organisatie onvoldoende maatregelen heeft genomen om een ongeval te voorkomen, kan zoiets onredelijk zijn. Bij evenementen kan een uitsluiting van aansprakelijkheid minder snel onredelijk zijn. Maar discussie is altijd mogelijk en pak ik graag op. Voor de beoordeling van de aansprakelijkheid is het heel belangrijk om vast te leggen wat er heeft plaatsgevonden.

Bij letselschade tijdens een evenement kan het ook mogelijk zijn meerdere verzekeringen aan te spreken, daar ga ik een andere keer op in. Nu eerst lopen voor het goede doel!


Deze column verscheen in maandblad DeGouda.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward