Letselschade | Smartengeld | Aansprakelijkheidsrecht
Bel. 0172 - 42 70 72 of stuur een e-mail.
Advocaat sinds 23 maart 2007. Werkt sinds 2014 bij Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. Anneke is tevens teamleider op de afdeling letselschade.
1996 | Universiteit Leiden | Nederlands Recht
2013 | Grotius Specialisatieopleiding Personenschade (cum laude)
Anneke van Tol heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.
Bekijk hier de inschrijving van Anneke van Tol in het rechtsgebiedenregister
Anneke van Tol is werkzaam bij de sectie Letselschade van ons kantoor. Meer over letselschade vindt u op onze website letselschade. Anneke behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Anneke van Tol is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR).
Na vijftien jaar als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige gewerkt te hebben, aanvaardde zij in 1997 een baan als docent Moot Court aan de Universiteit Leiden. In 1999 verruilde zij de theorie voor de praktijk en begon zij als rechtshulpverlener op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandsorganisatie
Anneke van Tol studeerde van 1990 tot 1996 Nederlands Recht aan Universiteit Leiden. Zij heeft haar studie in deeltijd gedaan naast haar werk als psychiatrisch verpleegkundige.
“Vanuit de behoefte mensen bij te staan tijdens moeilijke perioden in hun leven, ben ik destijds de verpleging ingegaan. Het is diezelfde behoefte, gecombineerd met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, die maakt dat ik thans als letselschadeadvocaat werkzaam wil zijn.
Ik vind het belangrijk dat aan het slachtoffer recht wordt gedaan. De letselschadepraktijk is complex en veelal onbekend terrein voor slachtoffers. Deskundige hulp is onontbeerlijk. Die hulp wil ik graag bieden zodat het slachtoffer zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van zijn letselschade.
Een goede regeling van een letselschade is in mijn ogen een regeling waarbij het slachtoffer in staat wordt gesteld zijn leven, zoveel als mogelijk is, te leiden zoals hij dat gewend was te doen vóórdat hem het ongeval overkwam. Soms zal kunnen worden volstaan met een financiële vergoeding, soms zal begeleiding bij re-integratie naar werk noodzakelijk zijn, soms het doen van aanpassingen in een woning etc. Een goede regeling is per definitie persoonsgebonden. Intensief persoonlijk contact is noodzakelijk om samen met het slachtoffer te kunnen bepalen welke regeling voor hem het beste is. Mijn streven zal altijd zijn die beste persoonlijke regeling te treffen.”
Anneke van Tol wordt ondersteund door team letselschade. Telefoonnummer: 0172 - 42 41 72.
Anneke mag het Keurmerk voor Specialisatieverenigingen voeren dat de Nederlandse Orde van Advocaten jaarlijks toekent aan onder meer de LSA.
Eerder deze zomer schetste ik een situatie rond een verkeersongeval tussen een voetganger en een automobilist en ik stelde u...
Meer informatie arrow_forwardWat zijn de gevolgen van de baanbrekende uitspraak over de rekenrente in letselschade-zaken voor slachtoffers van...
Meer informatie arrow_forwardDe update van dit artikel met antwoorden van de lezers is beschikbaar. Lees het hier. Dagelijks moeten wij...
Meer informatie arrow_forwardHet is u ongetwijfeld ook opgevallen: elektrische fietsen en scooters die voorbijflitsen om maaltijden in uw wijk rond te...
Meer informatie arrow_forwardGisteren zag ik op het nieuws het bericht dat een man een politieagent in het gezicht spuugde en daarbij riep dat hij Corona...
Meer informatie arrow_forward