Anneke van Tol

Advocaat letselschade (met LSA-keurmerk)

Letselschade | Smartengeld | Aansprakelijkheidsrecht

Neem gerust contact met mij op

Bel. 0172 - 42 70 72 of stuur een e-mail.


Advocaat sinds 23 maart 2007. Werkt sinds 2014 bij Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. Anneke is tevens teamleider op de afdeling letselschade.

Opleidingen

1996 | Universiteit Leiden | Nederlands Recht

2013 | Grotius Specialisatieopleiding Personenschade (cum laude)

Specialisaties

  • Letselschaderecht
  • Personenschade
  • Aansprakelijkheidsrecht

Rechtsgebiedenregister NOvA

Anneke van Tol heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Letselschaderecht (hoofdrechtsgebied)

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Bekijk hier de inschrijving van Anneke van Tol in het rechtsgebiedenregister

Lidmaatschappen specialisatievereniging

  • Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA)
  • Raad voor de Rechtsbijstand | meer info

Nevenactiviteiten

  • Secretaris bij cultuurorganisatie Parkvilla Alphen aan den Rijn

Praktijk

Anneke van Tol is werkzaam bij de sectie Letselschade van ons kantoor. Meer over letselschade vindt u op onze website letselschade. Anneke behandelt ook zaken o.b.v. gefinancierde rechtsbijstand (toevoeging). Slachtoffers die onder een bepaalde inkomensgrens vallen, kunnen daardoor worden bijgestaan, omdat Anneke van Tol is ingeschreven bij de Raad voor de Rechtsbijstand (RvR).

Over Anneke

Na vijftien jaar als algemeen en psychiatrisch verpleegkundige gewerkt te hebben, aanvaardde zij in 1997 een baan als docent Moot Court aan de Universiteit Leiden. In 1999 verruilde zij de theorie voor de praktijk en begon zij als rechtshulpverlener op de afdeling letselschade bij een rechtsbijstandsorganisatie

Anneke van Tol studeerde van 1990 tot 1996 Nederlands Recht aan Universiteit Leiden. Zij heeft haar studie in deeltijd gedaan naast haar werk als psychiatrisch verpleegkundige.

“Vanuit de behoefte mensen bij te staan tijdens moeilijke perioden in hun leven, ben ik destijds de verpleging ingegaan. Het is diezelfde behoefte, gecombineerd met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, die maakt dat ik thans als letselschadeadvocaat werkzaam wil zijn.

Ik vind het belangrijk dat aan het slachtoffer recht wordt gedaan. De letselschadepraktijk is complex en veelal onbekend terrein voor slachtoffers. Deskundige hulp is onontbeerlijk. Die hulp wil ik graag bieden zodat het slachtoffer zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van zijn letselschade.

Een  goede regeling van een letselschade is in mijn ogen een regeling waarbij het slachtoffer in staat wordt gesteld zijn leven, zoveel als mogelijk is, te leiden zoals hij dat gewend was te doen vóórdat hem het ongeval overkwam.  Soms zal kunnen worden volstaan met een financiële vergoeding, soms zal begeleiding bij re-integratie naar werk noodzakelijk zijn, soms het doen van aanpassingen in een woning etc. Een goede regeling is per definitie persoonsgebonden. Intensief persoonlijk contact is noodzakelijk om samen met het slachtoffer te kunnen bepalen welke regeling voor hem het beste is. Mijn streven zal altijd zijn die beste persoonlijke regeling te treffen.”

Ondersteuning

Anneke van Tol wordt ondersteund door team letselschade. Telefoonnummer: 0172 - 42 41 72.


Keurmerk

Anneke mag het Keurmerk voor Specialisatieverenigingen voeren dat de Nederlandse Orde van Advocaten jaarlijks toekent aan onder meer de LSA.

klik voor grote weergave certificaat LSA audit

Ons team

Anouk van Eijk

Assistent letselschade

0172 - 42 41 72

Mariska Jager

Assistent letselschade en gastvrouw

0172 - 42 41 72

Carola Pauw

Assistent letselschade

0172 - 42 41 72

Juriën Minderhout

Letselschadejurist

0172 - 42 70 73

Inge Goei

Letselschade-jurist & Nivre-expert

0172 - 42 70 79

Lonneke Speur

Jurist letselschade

0172 - 42 70 76

Guido van der Corput

Advocaat letselschade

0172 - 42 70 70

Lidewij Calis

LSA-advocaat

0172 - 42 71 91

Annelies van Dorp

LSA-advocaat & Nivre-expert

0172 - 42 70 77

Anneke van Tol

LSA-advocaat & Teamleider Letselschade

0172 - 42 70 72

Karin Nijman-Weninger

LSA-advocaat & partner

0172 - 42 70 71

Actueel

Eerder deze zomer schetste ik een situatie rond een verkeersongeval tussen een voetganger en een automobilist en ik stelde u...

Meer informatie arrow_forward

Wat zijn de gevolgen van de baanbrekende uitspraak over de rekenrente in letselschade-zaken voor slachtoffers van...

Meer informatie arrow_forward

De update van dit artikel met antwoorden van de lezers is beschikbaar. Lees het hier. Dagelijks moeten wij...

Meer informatie arrow_forward

Het is u ongetwijfeld ook opgevallen: elektrische fietsen en scooters die voorbijflitsen om maaltijden in uw wijk rond te...

Meer informatie arrow_forward

Gisteren zag ik op het nieuws het bericht dat een man een politieagent in het gezicht spuugde en daarbij riep dat hij Corona...

Meer informatie arrow_forward