,

Topidee, Tess!

21 juli 2018

We hebben een nieuwe kinderburgemeester in Gouda. Tess Huijsmans werd in juni gekozen, na een spannende presentatie door alle kandidaten. Tess kreeg een mooie keten en mag het komende jaar bij allerlei activiteiten aanwezig zijn. Vaak naast onze ‘echte’ burgemeester Milo Schoenmaker.

Mobiele telefoons in verkeer

Eén van de ideeën die Tess had, vond ik een topidee. Ze wil dat er iets gedaan wordt tegen het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Dat een 11-jarig meisje dat bedenkt, vind ik prachtig. Kinderen zijn soms verstandiger dan volwassenen.

Gevaarlijk

Er gebeuren veel ongelukken in het verkeer door mobiele telefoongebruik. In de auto is het gevaarlijk, maar ook op de fiets. In een drukke stad als Gouda zie je veel kinderen en volwassenen starend naar hun mobieltje op de fiets. Vooral op de fiets kun je ernstig letsel krijgen door een ongeval. Dat weet ik als letselschade-advocaat maar al te goed.

Grijs gebied

Rechters in Nederland hebben de afgelopen jaren uitspraken gedaan over wat wel en niet mag met een mobiel achter het (auto)stuur. Handsfree, met een oortje, telefoon wel of niet in een houder. Niet appen, wel bellen. Grijs gebied en voer voor discussies. Maar wat de regels ook precies zijn, we snappen allemaal dat elke vorm van afleiding gevaarlijk is.

Advies

Mijn advies: wees zuinig op jezelf, je passagiers en andere mensen in het verkeer. Mobieltjes leiden af! Doe het niet. Goed dat onze kinderburgemeester Tess daar aandacht voor vraagt.


Annelies van Dorp is letselschade-advocaat, woont in Gouda en schrijft elke maand een column in weekblad DeGouda. Deze column verscheen op 21 juli 2018 in DeGouda.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward