,

Vakantie in de soep

7 augustus 2018

U vertrekt vanuit uw heerlijke huis in het zonnige Gouda naar Frankrijk.  Daar komt u aan in een muf hotel. De volgende ochtend loopt u met een chagrijnig hoofd uw badkamer in en glijdt uit over een plas water, afkomstig van een lekkende douchebak. Terwijl u met een handdoek op uw bloedende hoofd naar de eerste hulp snelt, vraagt u zich af: “Letselschade?”

Als een reisorganisatie uw reis verzorgt, dan moet die reis volgens de wet goed verlopen. U moet de vakantie krijgen die u verwacht. Krijgt u die niet, dan moet de reisorganisator uw schade vergoeden (met uitzondering van eigen schuld of overmacht).

In het geval van de lekkende douchebak vond de rechter het een gevaarlijke situatie die door het hotel verholpen had moeten worden. De Nederlandse reisorganisator was aansprakelijk.

Wat nu als de reisorganisatie een plaatselijke busmaatschappij inhuurt en de chauffeur maakt een verkeersfout? Kan de reisorganisatie u dan doorsturen naar die plaatselijke busmaatschappij? Nee dat kan niet. De reisorganisatie moet het dan met u afhandelen.

Ook als er geen letsel is, maar de reis verloopt niet zoals verwacht, dan is de reisorganisator verplicht een ‘billijke vergoeding’ te betalen. U kunt maximaal de betaalde reissom terug krijgen.

Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft en ongeschonden, uitgerust en voldaan weer terug keert in Gouda.


Heeft u vragen over dit onderwerp? Dan kunt u altijd contact met mij opnemen via 0172 – 427077 of via e-mail.

Annelies van Dorp
letselschade-advocaat

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward