,

Waarom duren letselschadezaken soms zo lang? Podcast Letselschade afl. 11

27 januari 2021

Waarom duurt een letselschadezaak soms zo lang? Een ‘normale’ letselschadezaak duurt doorgaans zo’n twee jaar. Maar soms duurt een zaak veel langer. Hoe komt dat en wat is er aan te doen om die tijd te verkorten? Daarover gaat deze 11e aflevering van Let’s Talk Letselschade.

Beluister de podcast:


In 2020 deed de Universiteit van Utrecht in opdracht van de Letselschaderaad onderzoek naar de redenen van de soms lange duur van letselschadezaken. In deze podcast praten letselschade-advocaat Karin Nijman en interviewer Bernie Putters over dit onderwerp. In dit artikel (met daarin ook een link naar het onderzoek) kunt u meer lezen over het onderzoek.

In een eerdere podcast spraken zij over hoe lang een letselschadezaak kan duren. In deze nieuwe podcast gaat het over de redenen en het onderzoek dat daarnaar is gedaan.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: er is niet één enkele oorzaak van de soms lange duur. Het is niet één partij of organisatie te wijten. Er zijn meerdere oorzaken. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • vertraging treedt op als er geen medische eindtoestand is.
  • vertraging treedt op als er een causaliteitsvraag is. Met andere woorden: als het de vraag is of een bepaald letsel door het ongeval is veroorzaakt.
  • vertraging treedt op als er discussie is over de hoogte van de schadevergoeding.
  • vertraging treedt op als het werk van advocaten en belangenbehartigers langer duurt (ja, hand in eigen boezem!). Dat heeft dan weer te maken met werkdruk en zorgvuldigheid.
  • vertraging treedt op als er meerdere medisch adviseurs betrokken zijn.

Zo zijn er meerdere oorzaken, waar in deze podcast uitleg over wordt gegeven.

Ook gaat Karin in op de aanbevelingen die zijn gedaan. Kortom: genoeg stof om een hopelijk interessante podcast over te maken.


Reageren of vragen stellen mag: graag zelfs! Mail dan naar Bernie Putters en wellicht kunnen we jouw vraag aan de orde laten komen in een uitzending.

Let’s Talk Letselschade is een podcast van Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. In deze podcast wordt uitleg gegeven over alles waar een letselschade-slachtoffer mee te maken krijgt.
button vorige podcast groen 300x60 button volgende podcast groen 300x60

 


Beluister deze aflevering in Apple Podcasts.

Beluister deze aflevering op Spotify.

Beluister deze aflevering op Google Podcast.

Beluister podcasts via ons YouTube-kanaal.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward