,

Wat als dader doorrijdt na ongeval? Dan is er het Waarborgfonds.

31 augustus 2020

De laatste tijd lees je vaak dat bestuurders doorrijden na een ongeval. Het slachtoffer hulpeloos achterlatend. Geen idee wat deze mensen bezielt. Is het angst voor de consequenties? Raken ze daardoor in paniek? Joost mag het weten…

Ik krijg in mijn praktijk vaak vragen over wat slachtoffers in zo’n geval kunnen doen. Zo ook in de zaak van Theo.

Dader rijdt door

Theo fietste rustig over een fietspad. Hij vertelde mij dat hij achter hem een scooter hoorde. Hij ging alvast meer rechts rijden om de scooter langs te laten. Daarna weet hij niets meer…
Volgens getuigen reed de scooter achter tegen de fiets. Theo vloog over de kop en kwam hard ten val. De bestuurder van de scooter viel ook, maar krabbelde op en reed weg zonder zich om Theo te bekommeren!

Met een traumahelikopter werd hij naar het ziekenhuis gebracht en drie weken in kunstmatige coma gehouden. Hij had fors hersenletsel en zijn linkerbeen was op meerdere plekken gebroken. De schade is groot. Op wie kan Theo deze schade verhalen? Niemand weet wie de dader is.

Waarborgfonds Motorverkeer

Hiervoor is het Waarborgfonds Motorverkeer opgericht. Dat is er voor mensen die door een motorvoertuig schade hebben geleden en niet terecht kunnen bij een verzekeraar.

Eisen waarborgfonds

Om een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer te kunnen doen, zijn er strenge eisen. Er moeten getuigen zijn (liefst meerdere) en er moet binnen veertien dagen aangifte zijn gedaan bij de politie. Dit zijn strikte voorwaarden. Soms zijn er verzachtende omstandigheden denkbaar. Bij Theo was het bijvoorbeeld onmogelijk aangifte te doen: hij lag drie weken in coma. In het geval van Theo nam het Waarborgfonds de zaak alsnog in behandeling en werd zijn schade vergoed, ook dankzij de getuigen die zich hadden gemeld.

Als u getuige bent van een ongeval, meld u dan altijd! Uw verklaring kan doorslaggevend zijn.


Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op. Via e-mail of gewoon even een telefoontje, 0172 – 42 41 72.

neem gerust contact met mij op


Deze column verscheen ook in de Voorschotense Krant, waarin letselschade-advocaat Guido van der Corput maandelijks een kijkje geeft in zijn praktijk.

 

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward