,

Wat is pre-existentie en pre-dispositie in een letselschadezaak? Podcast letselschade afl. 13

18 oktober 2021

Wat is pre-existentie en pre-dispositie? Twee termen die geregeld voorkomen in letselschadezaken. De betekenis lijkt op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen.

In deze aflevering van onze podcast Let’s Talk Letselschade legt letselschade-advocaat Karin Nijman het verschil uit voor de luisteraars.

Een tipje van de sluier: het heeft te maken met de vraag of een slachtoffer van een ongeval bepaalde klachten ook al vóór het ongeval had. Want in dat geval rijst de vraag: zijn de klachten wel of niet veroorzaakt door het ongeval? Of zijn de klachten wel of niet verergerd? En waar ligt dat dan aan? Zijn er wellicht andere oorzaken? En hoe gaat een letselschade-advocaat daarmee om?

Beluister de podcast hier:


Hoe toon je aan dat een bepaalde klacht door een ongeval komt? En hoe toon je aan dat klachten voor het ongeval wel bestonden, maar door het ongeval erger zijn geworden. Ook daarvoor heeft Karin Nijman enkele tips.

Pre-dispositie is iets heel anders. Het betekent dat er iets in je zit, waardoor je een grotere kans hebt op bepaalde gevolgen. In deze podcast hoort u daar een voorbeeld van.


Reageren of vragen stellen mag: graag zelfs! Mail dan naar Bernie Putters en wellicht kunnen we jouw vraag aan de orde laten komen in een uitzending.

Let’s Talk Letselschade is een podcast van Berntsen Mulder Advocaten Letselschade. In deze podcast wordt uitleg gegeven over alles waar een letselschade-slachtoffer mee te maken krijgt.
button vorige podcast groen 300x60 button volgende podcast groen 300x60

 

 


Beluister deze aflevering in Apple Podcasts.

Beluister deze aflevering op Spotify.

Beluister deze aflevering op Google Podcast.

Beluister podcasts via ons YouTube-kanaal.

Tips en tools

Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Controleer het hier. Doe de letselschade check.

Doe de check arrow_forward
Smartengeld calculator

Waar heeft u recht op? Ontvang binnen een werkdag 3 uitspraken van de rechter die bij uw situatie passen.

Vraag 3 gratis uitspraken aan arrow_forward
Zaak aanmelden

Meld hier uw zaak aan. U kunt natuurlijk ook bellen of mailen: 0172 42 41 72 info@berntsenmulder.nl

Zaak aanmelden arrow_forward